itulau_fanua

tala fou

30% pa'u i uta!O mea mata'utia na pa'u i lalo ifo o le 5 tausaga le maualalo, pa'ū toetoe lava 200,000!O Saina ma le Iunaite Setete na faia se "taua" e puʻeina poloaiga?

Ua alu ese le vaitau o mea mata'utia ma uta?

Talu ai nei, ua i ai talafou o mea mataʻutia ua paʻu pea lava pea, ma ua amata ona ulufale le lalolagi i le tau o tau.O le a manuia le maketi vaila'au i lenei tausaga?

30% pa'u i uta!La'u uta i lalo ole tulaga ole fa'ama'i!

O le Shanghai Container Freight Rate Index (SCFI) na pa'ū tele.O faʻamaumauga na faʻaalia ai o le faʻamatalaga lata mai na paʻu i lalo 11.73 points i le 995.16, na paʻu aloaʻia i lalo ole 1,000 faʻailoga ma toe foʻi i le tulaga aʻo leʻi faʻamaʻi le COVID-19 i le 2019. tau tau, ma le laina i sasae o Amerika o loʻo tauivi foi i le tau o le tau, ma le paʻu i le va o le 1% ma le 13%!

Mai le faigata o le mauaina o se atigipusa i le 2021 i le tele o pusa avanoa, o le felauaiga o le tele o taulaga i totonu ma fafo ua faasolosolo malie ona paʻu, feagai ma le mamafa o le "faʻaputuina o pusa gaogao".

Sfa'asologa o taulaga ta'itasi:

O taulaga o Saina i Saute e pei o Nansha Port, Shenzhen Yantian Port ma Shenzhen Shekou Port o loʻo feagai uma ma le mamafa o le faʻapipiʻiina o pusa gaogao.Faatasi ai ma i latou, o le Yantian Port o loʻo i ai 6-7 laulau o faʻapipiʻi pusa gaogao, lea o le a talepeina le tele o pusa gaogao o loʻo faʻaputuina i totonu o le taulaga i le 29 tausaga.

Shanghai Port, Ningbo Zhoushan Port o loʻo iai foʻi i le tulaga o le faʻaputuina o pusa gaogao maualuga.

O uafu o Los Angeles, Niu Ioka ma Houston e maualuga uma tulaga o atigipusa gaogao, ma o nofoaga o Niu Ioka ma Houston o loʻo faʻateleina le nofoaga e tuʻu ai pusa avanoa.

2021 fela'ua'iga e itiiti ifo i le 7 miliona TEU containers, a'o le mana'oga ua fa'aitiitia talu mai Oketopa 2022. Ua pa'u le pusa avanoa.I le taimi nei, e tusa ma le 6 miliona TEUs o loʻo i ai ni koneteina sili atu.Talu ai e leai se faʻatonuga, o le tele o loli ua taofi i totonu o le atunuʻu, ma o loʻo faʻapea foʻi le kamupani i luga ma lalo o loʻo faʻaitiitia le faʻatinoga i le 20% tausaga-i-tausaga!Ia Ianuari 2023, na faʻaititia e le kamupani aoina le 27% gafatia o le laina Asia-Europa.Faatasi ai ma le aofaʻi o le 690 o malaga faʻatulagaina o auala autu tau fefaʻatauaʻiga o auala autu o fefaʻatauaʻiga i luga o le Vasa Pasefika, le Vasa Atalani ma Asia, ma le Sami Metitirani, i le vaiaso lona 7 (Fepuari 13 (Fepuari 13 Mai le 19), 82 malaga sa i ai. faalēaogāina mai le 5 vaiaso (Mati 13 i le 19), ma o le fa'aleaogaina fua faatatau e 12%.

E le gata i lea, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le General Administration of Customs: Ia Novema 2022, o loʻu atunuʻu e auina atu i fafo i le Iunaite Setete na paʻu i le 25.4%.I tua atu o lenei pa'u malosi o le gaosiga o poloaiga mai le Iunaite Setete ua pa'ū i le 40%!US orders return ma isi atunuu 'order transfer, sili atu le gafatia o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina.

O mea mata ua pa'u i lalo ole 5 tausaga, ma ua toeitiiti lava pa'u 200,000!

E le gata i le pa'u tele o tau o uta, ona o le suiga o le manaoga ma le pa'u, na amata ai foi ona matua pa'u'u mea mata.

Talu mai Fepuari, ua faʻaauau pea ona faʻaitiitia le ABS.I le aso 16 o Fepuari, o le tau maketi o le ABS o le 11,833.33 yuan/ton, i lalo i le 2,267 yuan/ton pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2022 (14,100 yuan/ton).O nisi ituaiga na pa'ū i lalo ifo o le lima tausaga.

E le gata i lea, ua lauiloa o le "lithium i le lalolagi atoa" filifili pisinisi lithium, ua paʻu foi.Lithium carbonate na siitia mai le 40,000 yuan/ton i le 2020 i le 600,000 yuan/ton i le 2022, o se siitaga e 13-papa i le tau.Ae ui i lea, ina ua maeʻa le Tausamiga o le Tautotogo i lenei tausaga i lalo i luga o faʻatauga manaʻoga, faʻatauga fefaʻatauaʻiga maketi, e tusa ai ma le maketi, e oʻo atu ia Fepuari 17, o le tau o le maa grade lithium carbonate pa'ū 3000 yuan / tone, o le tau averesi o 430,000 yuan / tone, ma i totonu. amataga o Tesema 2022 e uiga i 600,000 yuan/ton tau, i lalo toeitiiti 200,000 yuan/ton, i lalo e sili atu i le 25%.O loʻo alu pea i lalo!

Faʻaleleia fefaʻatauaʻiga i le lalolagi, Saina ma le Iunaite Setete o loʻo tatala "poloaiga"?

Ua faaitiitia le gafatia ma ua paʻu le tau, ma o nisi kamupani i totonu o le atunuu ua uma ona amataina aso malolo mo le lata i le afa tausaga.E mafai ona vaʻaia o le tulaga o le le lelei o le manaʻoga ma le vaivai o maketi e iloagofie.O le faʻafefe o taua, le lava o punaoa, ma le faʻaleleia o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi, o loʻo faoa e atunuu le maketi ina ua maeʻa le faʻamaʻi e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le atunuʻu.

Faatasi ai ma i latou, o le Iunaite Setete ua faʻateleina foi tupe teufaafaigaluega i Europa aʻo faʻavavevaveina ana lava gaosiga toe fausia.E tusa ai ma faʻamatalaga talafeagai, o le tupe faʻafaigaluega a Amerika i le Iunaite Setete i le afa muamua o le 2022 o le US $ 73.974 piliona, ae o le tupe teufaafaigaluega a loʻu atunuu i le Iunaite Setete na o le 148 miliona tala.O nei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai o le Iunaite Setete o loʻo manaʻo e fausia se Europa ma Amerika sapalai filifili, lea e faʻaalia ai foi o loʻo suia le sapalai o le lalolagi, ma e ono tulaʻi mai le fefaʻatauaʻiga a Sino-US i se feeseeseaiga "grabbing order".

I le lumanaʻi, o loʻo i ai pea le tele o fesuiaiga i le gaosiga o vailaʻau.O nisi tagata i totonu o pisinisi fai mai o manaoga i fafo e aʻafia ai sapalai i totonu, ma o pisinisi i totonu o le atunuʻu o le a feagai ma le suʻega ogaoga muamua o le ola pe a uma le faʻamaʻi.


Taimi meli: Feb-23-2023