itulau_fanua

tala fou

Ose pa tele!Fa'alavelave fa'afuase'i sapalai! O vaila'au nei e ono le maua!

Fa'ama'i fa'alotoifale toe fai, e le tu'ua fo'i mai fafo, "malosi" galu e osofa'i!

Ua o'o mai le galu ta'i!Ua afaina le sapalai o le lalolagi!

Aʻafia i le tau o le tau, o se faasologa o "galu taia" na tupu i Chile, le Iunaite Setete, Korea i Saute, Europa ma isi nofoaga, lea na i ai se aafiaga ogaoga i le faiga o logistics i le lotoifale, ma na aafia ai foi le faaulufale mai, auina atu i fafo ma oloa o nisi malosi. vaila'au, e ono fa'atupuina atili ai le fa'aletonu o le malosi i le lotoifale.

 

Na amata ona taia le fale gaosi oloa aupito tele i Europa

Talu ai nei, o se tasi o fale faʻamamaina tele i konetineta o Europa ua amata ona taia, ma oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻafitauli o le tiso i Europa.I lalo o le matafaioi atoatoa a le aufaigaluega, oloa suauu mama, ma sauniuniga a le Iuni a Europa mo le tipiina o le sapalai a Rusia, e ono faateleina le faaletonu o le malosi o le EU.

E le gata i lea, ua aliaʻe foʻi le faʻalavelave faʻafuaseʻi a Peretania.I le aso 25 o Novema, taimi faʻapitonuʻu, na lipotia mai e Agence France -Presse e faapea o le Royal Institute of Nursing College, ma le 300,000 sui, na faʻasalalau aloaia o le a faia le osofaʻiga a le atunuʻu i le aso 15 ma le 20 o Tesema, lea e leʻi faia talu mai le 106 tausaga.O le mea e sili atu ona mataala, o isi pisinisi i totonu o Peretania o loʻo feagai foi ma le lamatiaga o osofaʻiga tetele, e aofia ai tagata faigaluega nofoaafi, tagata faigaluega meli, faiaoga aʻoga, ma isi, ua amata uma ona tetee i le maualuga o le tau o le soifuaga.

 

O tagata faigaluega uafu a Chile e le fa'atapula'aina le taimi

O loʻo faʻaauau pea le aufaigaluega i le uafu o San Antonio, Chile.O le nofoaga pito sili lea ona tele a Chile.

Ona o le osofaʻiga, e fitu vaʻa na tatau ona faʻafefe.E tasi le va'a fe'avea'i ta'avale ma le va'a la'u uta e tasi na fa'amalosi e folau e aunoa ma le fa'amae'aina o le la'uina.Santos Express, o le Hapag Lloyd container, ua tuai foi i le uafu.O lo'o fa'ailoa mai, o fa'alavelave na matua fa'aleagaina ai le faiga atoa o lo'o fa'aogaina.Ia Oketopa, o le numera o pusa masani i totonu o taulaga na pa'ū i le 35%, ma o le averesi o le tolu masina talu ai na faʻaititia i le 25%.

 

O lo'o faia e le ave ta'avale loli Korea se ta'aloga tele

Ua fuafua le ave taavale la’u uta a Korea i Saute e auai i le iuni e amata mai ia Novema 24 e faia ai le tetee lona lua a le atunuu o lenei tausaga, lea e ono mafua ai le gaosiga ma le sapalai o fale gaosi oloa tetele.

I le faaopoopo atu i atunuu ua taʻua i luga, o le a faia e le aufaigaluega nofoaafi a Amerika se osofaʻiga tele.

O le "ta'aiga o le tai" a le US na mafua ai le leiloa o le sili atu i le 2 piliona US tala i le aso,

O vaila'au eseese e ono le maua.

Ia Setema, i lalo o le faʻalavelave a le malo o Biden, o se osofaʻiga sili o le 30 tausaga sili ona tele i le Iunaite Setete i le 30 tausaga o le a oʻo atu ai i le leiloa e oʻo atu i le $ 2 piliona, o le faʻalavelave faʻalavelave a le aufaigaluega a le US na faʻaalia!

Na maua e le US Railway Corporation ma Trade Unions se maliega muamua.O le maliliega o loʻo faʻaalia ai o le a siitia ai le totogi o tagata faigaluega i le 24% i totonu o le lima tausaga mai le 2020 i le 2024, ma totogi le averesi $ 11,000 i sui taʻitasi iuni pe a maeʻa faʻamaonia.E mana'omia uma ona fa'amaonia e sui o le iuni.

Peitai, e tusa ai ma tala lata mai, e 4 iuni ua palota e tetee i lea maliliega.O le osofaʻiga a le US nofoaafi o le a faia i le amataga o Tesema 4th!

O loʻo malamalama o le faʻamaloloina o feoaiga o nofoaafi e mafai ona faʻamalo ai le lata i le 30% o felauaiga o uta i le Iunaite Setete (e pei o le suauu, sana ma vai inu), lea e mafua ai le faʻatupulaia, lea e mafua ai se faasologa o felauaiga i le felauaiga o le malosi a le US, faʻatoʻaga, gaosiga. , soifua maloloina ma pisinisi fa'atau oloa fesili.

Na taʻua muamua e le US Railway Federation afai e le mafai ona maua se maliliega aʻo leʻi oo i le aso 9 o Tesema, e ono toeititi lava 7,000 nofoaafi felauaiga a le Iunaite Setete e malolo, ma o le a sili atu i le $ 2 piliona le gau i aso uma.

I tulaga o oloa faapitoa, na fai mai kamupani nofoaafi i le vaiaso talu ai, ua taofia e nofoaafi uta le taliaina o uta o mea matautia ma le saogalemu e sauniuni ai mo le ono taofia ina ia mautinoa e le tuʻua uta maʻaleʻale ma lamatia ai le saogalemu.

Manatua le osofaiga mulimuli i le Iunaite Setete, LyondellBasell, le taʻutaʻua o le gaosiga o suauu i totonu o le atunuʻu, na tuʻuina atu se faʻaaliga e faʻapea ua faʻatagaina e le kamupani nofoaafi se faʻasalaga i le utaina o ana vailaʻau matautia, e aofia ai le ethylene oxide, allyl alcohol, ethylene ma le styrene.

Na taʻua foi e le Chemtrade Logistics Income Fund o taunuuga o galuega a le kamupani e ono afaina tele."O le au faʻatau a Chemtrade ma tagata faʻatau e faʻalagolago i le auaunaga nofoaafi e faʻanofo ai mea mataʻutia ma oloa ua maeʻa, ma i le sauniuni mo le osofaʻiga, o le tele o kamupani Amtrak ua amata faʻatapulaʻaina le feʻaveaʻi o nisi uta, lea o le a aʻafia ai le mafai e Chemtrade ona faʻasalalau le chlorine, sulfur. dioxide ma le hydrogen sulfide i tagata fa'atau amata i lenei vaiaso, "o le tala lea a le kamupani.

O le fa'amata'u fa'amata'u e iai le a'afiaga sili i le ethanol aemaise lava i felauaiga i nofoaafi.“Toeitiiti lava o ethanol uma o lo'o feavea'i e ala i nofoaafi ma gaosia i le ogatotonu ma le itu i sisifo.Afai e faʻatapulaʻaina le felauaiga o le ethanol ona o le teteʻe, e tatau i le malo o Amerika ona faia faʻaiuga e uiga i le sini.

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le US Renewable Fuel Association, e tusa ma le 70% o le ethanol na gaosia e le US na feaveaʻi e ala i nofoaafi, lea e masani ona felauaiga mai le ogatotonu ma sisifo i le maketi i le gataifale.Ona o le ethanol e tusa ma le 10% -11% o le aofa'i o penisini i le Iunaite Setete, so'o se fa'alavelaveina o le suauu i le nofoaga mo le nofoaga e ono afaina ai le tau o penisini.

I le isi itu, afai o loʻo faʻaauau pea le osofaʻiga o nofoaafi, pe o le tuʻuina atu o nisi vailaʻau o loʻo maileia i le pito o le nofoaafi, atonu o lona uiga ua amata ona faʻateleina le sapalai o vailaʻau o le faʻamamaina, faʻamalosia ai le fale gaosi oloa Essence.

E le gata i lea, o le osofa'iga o nofoaafi e ono fa'alavelaveina ai le tu'uina atu o le suau'u mama a Amerika, aemaise lava mai le ogatotonu ma le itu i sisifo i le USAC ma le USWC e fa'amama ai le suauu mama Bagaka Barken.

Fa'amanatu atu e ono a'afia ai nisi o vaila'au fa'asaina, e mafai e le au gaosi oloa i lalo ona saunia mo totini pe a mana'omia.


Taimi meli: Nov-30-2022