itulau_fanua

tala fou

O le isi selau tausaga na faasilasila mai ai e le kamupani kemikolo le malepe!

I luga o le ala umi e ausia ai le carbon peak ma le carbon neutrality, o loʻo feagai pisinisi faʻa-kemikolo i le lalolagi ma luitau sili ona loloto ma avanoa, ma ua tuʻuina atu fuafuaga faʻataʻatia ma toe faʻatulagaina fuafuaga.

I le faʻataʻitaʻiga lata mai, o le 159-tausaga le matua Belgian chemical sauai Solvay na faasilasilaina o le a vaeluaina i ni kamupani tumaoti se lua.

E isi selau (1)

Aisea e malepe ai?

Solvay ua faia se faasologa o suiga mataʻutia i tausaga talu ai nei, mai le faʻatau atu o ana pisinisi vailaʻau i le tuʻufaʻatasia o Rhodia e fausia ai le Solvay fou ma le mauaina o Cytec.O lenei tausaga e aumai ai le fuafuaga fou o suiga.

I le aso 15 o Mati, na faasilasila ai e Solvay e faapea i le afa lona lua o le 2023, o le a vaevaeina i ni kamupani tumaoti se lua, SpecialtyCo ma EssentialCo.

Fai mai Solvay, o le gaioiga e faʻatatau i le faʻamalosia o fuafuaga faʻamuamua, faʻamalieina avanoa tuputupu aʻe ma faʻataʻatia le faavae mo atinaʻe i le lumanaʻi.

O le fuafuaga e vaeluaina i ni kamupani taʻutaʻua se lua o se laasaga taua i la matou faigamalaga o suiga ma faʻafaigofie." Ilham Kadri, Pule Sili o Solvay, fai mai talu mai le GROW taʻiala na faʻalauiloa muamua i le 2019, e tele gaioiga na faia e faʻamalosia ai tupe ma faʻagaioiga. fa'atinoga ma fa'atumauina le fa'asoa fa'atatau i le fa'atupula'ia maualuga ma le maualuga o tupe maua pisinisi.

EssentialCo o le a aofia ai le efuefu soda ma mea e maua mai ai, peroxides, silica ma vailaʻau faʻatau, ie maualuga ma auaunaga tau alamanuia, ma pisinisi vailaʻau faʻapitoa.Faʻatauga faʻatau i le 2021 e tusa ma le EUR 4.1 piliona.

E isi selau (2)3

SpecialtyCo o le a aofia ai polymers faʻapitoa, faʻapipiʻi maualuga, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻapitoa faʻatau ma fale gaosi oloa, fofo tekonolosi,

mea manogi ma vailaau aoga, ma le suauu ma le kesi.Faʻatauga faʻatau i le 2021 aofaʻi e tusa ma le 6 piliona EUR.

Fai mai Solvay a maeʻa le vaeluaga, o le a avea le specialtyco ma taʻitaʻi i vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma le faʻavaveina o le tuputupu aʻe;Essential co o le a avea ma taʻitaʻi i vailaʻau autu ma gafatia faʻatupu tupe malosi.

I lalo o le vaeluagafuafuaga, o sea a kamupani uma e lua o le a fefaʻatauaʻi i Euronext Brussels ma Paris.

O le a le amataga o Solvay?

Solvay na faavaeina i le 1863 e Ernest Solvay, o se fomaʻi Belgian na fausia se faʻagasologa o le ammonia-soda mo le gaosiga o le soda ma tagata o lona aiga.Na faatuina e Solvay se fale efuefu soda i Cuye, Peleseuma, ma faʻaaogaina ia Ianuari 1865.

I le 1873, o le soda ash na gaosia e Solvay Company na manumalo i le faailoga i le Vienna International Exposition, ma o le Solvay Law ua lauiloa i le lalolagi talu mai lena taimi.E oo atu i le 1900, 95% o le efuefu soda a le lalolagi na faʻaaogaina le Solvay process.

Na sao mai Solvay i taua uma e lua a le lalolagi ona o lona aiga e umia sea faavae ma le puipuia lelei o faiga gaosiga.E oo atu i le amataga o le 1950s solvay ua eseese ma toe faaauau le faalauteleina o le lalolagi.

I tausaga talu ai nei, na faʻasolosolo ai e Solvay le toe faʻatulagaina ma le tuʻufaʻatasia ma le mauaina e faʻavavevave ai le faʻalauteleina o le lalolagi.

Na faatau atu e Solvay lana pisinisi tau vailaau i Abbott Laboratories o le Iunaite Setete mo le 5.2 piliona piliona i le 2009 e taulai atu ai i vailaau.
Na maua e Solvay le kamupani Farani Rhodia i le 2011, faʻamalosia lona i ai i vailaʻau ma palasitika.

Solvay ulufale i le fanua tuʻufaʻatasia fou ma lona $ 5.5 piliona mauaina o Cytec, i le 2015, o le tele o le mauaina i lona talafaasolopito.

Solvay sa galue i Saina talu mai le 1970s ma o loʻo i ai nei 12 fale gaosi oloa ma tasi suʻesuʻega ma faʻafouina nofoaga i totonu o le atunuʻu.I le 2020, o faʻatauga faʻatau i Saina na oʻo atu i le RMB 8.58 piliona.
Solvay tulaga 28 i le 2021 Top 50 Global Chemical Companies lisi na tatalaina e le US "Chemical and Engineering News" (C&EN).
Ole lipoti lata mai tau tupe a Solvay o loʻo faʻaalia ai o faʻatauga faʻatau i le 2021 e 10.1 piliona euros, o se faʻaopoopoga o le 17% i lea tausaga ma lea tausaga;o tupe mama faavae e 1 piliona euros, o se siitaga o le 68.3% i luga ole 2020.

E isi selau (2)33

Taimi meli: Oke-19-2022