itulau_fanua

tala fou

O vaila'au e fa'amoemoe e siitia i le 40% i le 2023!

E ui lava o le afa lona lua o le 2022, o vailaʻau malosi ma isi oloa na ulufale atu i le vaega faʻasaʻo, ae o Goldman Sachs suʻesuʻe i le lipoti lata mai o loʻo faʻamamafaina pea o mea taua e fuafua ai le tulaʻi mai o vailaʻau malosi ma isi oloa e leʻi suia, o le a aumaia pea le manuia. i le tausaga a sau.

I le Aso Lua, Jeff Currie, le faatonu o Goldman Sachs Commodity Research, ma Samantha Dart, faatonu o suʻesuʻega kesi faanatura, o loʻo faʻamoemoeina le fua faʻatatau o oloa tetele e pei o vailaʻau vailaʻau, O lona uiga o le S&P GSCI Total Return Index e mafai ona maua se isi 43% i le 2023 i tua o le 20% faʻaopoopo le toe foʻi mai i lenei tausaga.

(S&P Kospi Total Commodities Index, puna: Investing)

GO lo’o fa’amoemoe le toeaina o Sachs, o le maketi i le kuata muamua o le 2023 e ono iai ni fa’aletonu i le tulaga o le fa’aletonu o le tamaoaiga, ae o le a fa’atupula’ia pea le sapalai o le suau’u ma le kesi faanatura.

I le fa'aopoopoga i le fa'alapotopotoga su'esu'e a le tagata fa'atau, o lo'o fa'aogaina fo'i e le laumua le auro ma le siliva moni e fa'aalia ai lona fa'amoemoe umi e uiga i oloa.E tusa ai ma faʻamaumauga na faʻatupeina e Bridge Alternative, o le 15 pito i luga o kolisi o loʻo taulaʻi i le maketi o oloa i lenei tausaga, o le tele o aseta e pulea e 50% i le $ 20.7 piliona.

Goldman Sachs na faaiʻuina e aunoa ma le lava o tupe faavae e faʻatupuina ai le gaosiga gafatia, o oloa o le a faʻaauau pea ona paʻu i se tulaga o le le lava taimi umi, ma o le tau o le a faʻaauau pea ona siitia ma fesuisuiai e sili atu.

E tusa ai ma fa'amoemoega fa'apitoa, o lo'o fa'amoemoe Goldman Sachs o le suau'u mama, o lo'o fa'afefe i le $80 i le paelo, e o'o atu i le $105 i le fa'ai'uga o le 2023;ma le tau fa'atatau o kasa fa'alenatura a Asia e mafai fo'i ona si'itia mai le $33/miliona i le $53.

I se taimi lata mai, o loʻo i ai faʻailoga o le toe faʻaleleia i le maketi gafatia, ma o vailaʻau ua sili atu ona maualuga.

I le aso 16 o Tesema, i totonu o le 110 oloa mataʻituina o Zhuochuang Faʻamatalaga, 55 oloa faʻateleina i lenei taamilosaga, faʻamauina mo le 50.00%;26 oloa na tumau pea, e tusa ma le 23.64%;29 oloa na pa'ū, e tusa ma le 26.36%.

Mai le va'aiga o oloa fa'apitoa, PBT, filament polyester, ma le benhypenhydronic e mautinoa lava e toe maua mai.

PBT

Talu ai nei, ua si'itia le tau o maketi a le PBT, ma ua toe fa'aleleia tupe maua.Talu mai Tesema, o le amataga o pisinisi na amata maualalo le taʻitaʻia i le gaosiga o nofoaga faʻamaumau, ma i le mea mataʻutia o le BDO toso i luga le gaioiga, o le popole faʻafuaseʻi e ave oloa faʻateleina, faʻateleina le sapalai o maketi PBT, o le tau na siʻitia teisi, o le alamanuia. tupe mama liliu.

PBT mama resin tau tulaga siata i Sasae Saina

POY

Ina ua maeʻa le "Golden Nine Silver Ten", o le manaʻoga mo filaments polyester ua matua faʻaitiitia.O loʻo faʻaauau pea ona faia e le au gaosi oloa le faʻalauiloaina o tupe mama, ma o le taulaiga o le fefaʻatauaiga o loʻo faʻaauau pea ona agai i lalo.I le faaiuga o Novema, o le taulaiga o le Poy150D fefaʻatauaiga o le 6,700 yuan / tone.Ia Tesema, a'o faasolosolo malie ona toe maua mai le mana'oga, ma o le tele o fa'ata'ita'iga o filaments polyester sa tele i tinoitupe, na fa'atau atu e le au gaosi oloa i tau maualalo, ma o le lipoti na si'i a'e le isi.Na popole le au fa'aoga i lalo o le tau o le fa'atauga i le vaitaimi mulimuli ane ua si'itia.O le siosiomaga o le maketi filament polyester ua faʻaauau pea ona siitia.E oo atu i le ogatotonu o Tesema, o le tau o le Poy150D e 7075 yuan/ton, o se siitaga e 5.6% mai le masina talu ai.

PA

O le maketi o le benhynhydr i totonu o le atunuʻu ua faʻamutaina mo le toeitiiti atoa le lua masina, ma o le maketi ua faʻafeiloaʻi i le ultra-decline i le toe faʻaleleia.Talu mai le ulufale mai i lenei vaiaso, ua aʻafia i le toe faʻaleleia o le maketi benhypenichydr, ua faʻaleleia atili le tupe maua a le pisinisi benhypenhydrate i totonu.Faatasi ai ma i latou, o le tupe mama atoa o le gaosiga o faataitaiga benhypenhydrate tuaoi o le 132 yuan/ton, o se siitaga o le 568 yuan/ton mai Tesema 8, ma le pa'u o le 130.28%.Ua pa'ū le tau o mea mata, ae ua mautu le maketi o le bonalide ma toe faʻaleleia, ma ua suia le pisinisi mai le gau.O le tupe mama atoa o le faʻataʻitaʻiga o le pyrine o le 190 yuan / tone, o se faʻaopoopoga o le 70 yuan / tone mai ia Tesema 8, ma le pa'ū o le 26.92%.E mafua ona o le tau o oloa gaosi oloa ua toe faʻaleleia, ae o le tau maketi o le benic anhydride ua maualuga le maualuga, ma ua faʻaititia le gau o pisinisi.

E mautinoa lava, o loʻo i ai nisi tagata suʻesuʻe o loʻo manatu i le taimi nei o le aʻafiaga o le paʻu o le tamaoaiga ua manatu maualalo.Ed Morse, ulu o oloa suʻesuʻe i le Citigroup, fai mai na o le vaiaso nei e faapea o se suiga i le itu o maketi o oloa, sosoo ai ma se faʻaletonu o le lalolagi, o le a avea ma faʻamataʻu tele i le vasega o aseta.

O le afiafi o le vaveao, o loʻo faʻatali mo le manaʻoga e alu i lalo, e tusa ai ma Youliao.I le 2013, na aʻafia ai le manaʻoga a Saina i le faʻamaʻi, ae o le maualuga o le tau na faasolosolo malie ona taofiofia manaoga mai fafo.E ui lava o loʻo faʻamoemoe le maketi o le a faʻagesegese le siʻitia o le fua faatatau Fed, ae o le aʻafiaga o le tamaoaiga moni o le a faasolosolo malie ona aliaʻe, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o manaoga.O le tatalaina o faiga faʻavae a Saina e puipuia ai faʻamaʻi ua faʻamalosia ai le toe faʻaleleia, ae o le amataga o le faʻamaʻi e ono tulaʻi mai ai ni faʻalavelave pupuu.O le toe faʻaleleia i Saina e ono amata ile kuata lona lua.

 


Taimi meli: Tes-22-2022