itulau_fanua

tala fou

Toe fa'alavelave!Ole numera tele o vailaʻau vailaʻau e pei ole Dow ma DuPont o le a faʻamalosia e tapunia, ma Saudi Arabia faʻaumatia le 50 piliona e fausia ai se fale gaosimea i Korea i Saute.

Ua latalata mai le tulaga lamatia o tete'e a nofoaafi

E tele fale kemikolo e ono fa'amalosi e taofi le galuega

E tusa ai ma se suʻesuʻega lata mai na tuʻuina mai e le US Chemistry Council ACC, afai o le US railway o loʻo i ai se osofaʻiga tele ia Tesema, e faʻamoemoe e aʻafia ai le $ 2.8 piliona i oloa vailaʻau i le vaiaso.O le tasi masina o le a mafua ai le $ 160 piliona i le tamaoaiga o Amerika, e tutusa ma le 1% o le US GDP.

O le fale gaosi oloa a Amerika o se tasi lea o tagata sili ona tele i totonu o nofoaafi uta ma felauaiga sili atu i le 33,000 nofoaafi i le vaiaso.O le ACC e fai ma sui o kamupani i alamanuia, malosi, vaila'au ma isi gaosiga.O sui e aofia ai le 3M, Tao Chemical, DuPont, ExxonMobil, Chevron ma isi kamupani faavaomalo.

Ua gaoioi le tino atoa.Aua o mea fa'a-kemikolo o mea ia i luga o le tele o alamanuia.O le taimi lava e tapunia ai nofoaafi e mafua ai le felauaiga o oloa gaosi oloa, o vaega uma o le tamaoaiga o Amerika o le a toso i totonu o le taufusi.

E tusa ai ma le saunoaga a Jeff Sloan, o se faatonu sinia o le ACC transport policy, o le vaiaso o le kamupani nofoaafi na tatala ai se fuafuaga o le teteʻe ia Setema, ona o le taufaamatau o le teteʻe, na taofia ai e le nofoaafi le mauaina o oloa, ma le aofaʻi o felauaiga vailaʻau na faʻaititia i le 1975 nofoaafi."O le tete'e tele foi o lona uiga o le vaiaso muamua o auaunaga o nofoaafi, e tele fale kemikolo o le a faamalosia e tapunia," o le faaopoopo lea a Sloan.

I le taimi nei, e 7 mai le 12 iuni nofoaafi ua malilie i le maliega o nofoaafi na faʻalavelaveina e le US Congress, e aofia ai le 24% o le siitaga o totogi ma ponesi faaopoopo e $ 5,000;E 3 iuni na palota mo le teena, ma le 2 ma le lua o le isi.E le'i mae'a le palota.

Afai na faʻamaonia e isi iuni e lua le maliliega faʻapitoa, o le BMWED ma le BRS i le toe faʻafouina o le iuni o le a amata le teteʻe ia Tesema 5th.E ui lava o le a palota le aufaipisinisi fauvela faʻavaomalo laiti mo le toe faʻafouina, o le a latou i ai pea i le taimi toʻafilemu.Tumau feutanaiga.

Afai e fa’afeagai le tulaga, na te’ena fo’i e iuni e lua lea maliliega, o lona uiga la o le aso 9 o Tesema o le aso na te’i ai le latou tete’e. Na ta’ua muamua e le BMWED e le’i fa’aalia e le BRS sana fa’amatalaga fa’atasi ma le tete’e a iuni e lua o lo o totoe.

Ae tusa lava pe faʻaalia o se savaliga tolu-uniuni poʻo se savaliga lima-uniuni, o le a avea ma se miti leaga mo pisinisi uma a Amerika.

Fa'aalu $7 piliona

Ua fuafua Saudi Aramco e fausia se falegaosimea i Korea i Saute

Na taʻua e Saudi Aramco i le Aso Tofi o loʻo ia fuafua e teu faʻafaigaluega le $ 7 piliona i le fale gaosi o le S-Oil, lona lala Korea i Saute, e gaosia ai le tele o mea tau suauʻu.

O le S-Oil ose kamupani fa'amamaina i Korea i Saute, ma Saudi Arabia e sili atu i le 63% o ana sea e umia lana kamupani.

Na taʻua e Saudi Arabia i le faʻamatalaga o le poloketi e taʻua o le "Shaheen (Arapi o se aeto)", o le tupe sili ona tele i Korea i Saute.Petrochemical masini ta'e ausa. E fa'amoemoe e fausia se fa'ameamea tu'ufa'atasi tele ma se tasi o iunite ta'e ausa sili ona tele i le lalolagi.

O le fausiaina o le fale fou o le a amata i le 2023 ma faʻamaeʻaina i le 2026. Fai mai Saudi Arabia o le gaosiga o le gaosiga faʻaletausaga a le fale gaosi oloa o le a oʻo atu i le 3.2 miliona tone o oloa gaosi oloa.O le masini ta'e ausa petrochemical e fa'amoemoe e feagai ma oloa fa'atupu mai le gaosiga o le suau'u mama, e aofia ai le gaosiga o le ethylene fa'atasi ai ma le suau'u ma le kesi fa'avevela.O lenei masini e faʻamoemoe foi e gaosia ai le acryl, butyl, ma isi vailaʻau faʻavae.

Na faailoa mai e le faamatalaga e faapea, a mae‘a le galuega, o le a faaluaina le vaega o oloa tau petrochemical i le S-OIL i le 25%.

Na taʻua e le Pule Sili o Saudi Arabia Amin Nasser i se faʻamatalaga e faʻapea o le faʻatupulaia o le manaʻomia o suauʻu i le lalolagi o loʻo faʻamoemoe e faʻavavevave, ona o le faʻatupulaia o oloa gaosi oloa a Asia.O le poloketi e mafai ona fetaui lelei ma le faʻatupulaia o manaʻoga o le lotoifale.

I le aso lava lea (17th), na asiasi atu ai le Saudi Arabian Crown Prince Mohammed Ben Salman i Korea i Saute ma sa faamoemoe e talanoaina le galulue faatasi i le lumanai i le va o atunuu e lua.Na sainia e taʻitaʻi pisinisi o atunuʻu e lua le sili atu ma le 20 faʻamaumauga i le va o le malo ma atinaʻe i le amataga o le Aso Tofi, e aofia ai atinaʻe, fale kemisi, malosi faʻafouina, ma taʻaloga.

Ole fa'aogaina ole malosi ole mea mata e le'o aofia ile aofa'i ole fa'aaogaina ole malosi

E fa'afefea ona a'afia ai le alamanuia petrochemical?

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le National Development and Reform Commission ma le National Bureau of Statistics le "Faʻaaliga i luga o le Isi Nai lo le Puleaina o le Malosiaga o le Faʻaaogaina o Malosiaga" (lea e taʻua mulimuli ane o le "Faʻaaliga"), lea na logoina ai le aiaiga " , Hydrocarbon, ava malosi, ammonia ma isi oloa, koale, suauu, kesi faanatura ma a latou oloa, ma isi, o le vaega o mea mata."I le lumanaʻi, o le faʻaaogaina o le malosi o ia koale, suauʻu, kesi faʻalenatura ma ana oloa o le a le toe aofia i le aofaʻi o le faʻaaogaina o le malosi.

Mai le va'aiga o le "Fa'aaliga", o le tele o le fa'aogaina o le koale, suau'u, kesi fa'alenatura ma ana oloa e feso'ota'i vavalalata ma pisinisi petrochemical ma vaila'au.

O lea la, mo pisinisi petrochemical ma vailaʻau, o le a le aʻafiaga o loʻo faʻaaogaina e le malosi mai le aofaʻi o le malosi?

I le aso 16, o Meng Wei, o se failauga mo le National Development and Reform Commission, na fai mai i se fonotaga a le au tusitala ia Novema e faapea o le faaaogaina o meafaitino e mafai ona toesea atili faasaienisi ma le faamoemoe e atagia ai le tulaga moni o le faaaogaina o le malosi o suauu, koale. alamanuia kemikolo ma isi alamanuia fesootai, ma faaleleia lelei le aofaiga atoa o le taumafaina malosi.O le elasticity o le pulega quantitative o le tuʻuina atu lea o se avanoa mo le atinaʻeina maualuga, tuʻuina atu faʻamaoniga mo le faʻaogaina talafeagai o le malosi o galuega maualuga, ma lagolagoina le lagolago lagolago mo le faʻamalosia o le faigata o le filifili pisinisi.

I le taimi lava e tasi, na faamamafaina e Meng Wei o le faʻaaogaina o meafaitino mo le toesega e le o le faʻamalieina o manaʻoga mo le atinaʻeina o alamanuia e pei o le petrochemical ma le koale kemisi, ae le o le faʻamalosia o le atinaʻeina o galuega faʻapitoa i itulagi eseese.E mana'omia le fa'aauau pea o le fa'atinoina o mana'oga avanoa mo le poloketi, ma fa'aauau le fa'alauiloaina o le fa'asaoina o le malosi o fale gaosi oloa ma fa'aleleia atili le malosi.


Taimi meli: Nov-25-2022