itulau_fanua

tala fou

O Europa o loʻo feagai ma faʻafitauli o le malosi, o nei vailaʻau mataʻutia o le a aumaia ai avanoa fou ma luitau

Talu mai le amataga o le Feteʻenaʻiga i le va o Rusia ma Iukureini, sa feagai Europa ma se faʻalavelave malosi.O le tau o le suau'u ma le kesi faanatura ua si'itia le si'itia, ma mafua ai le si'itia tele o le tau o le gaosiga o mea tau vaila'au i lalo ifo.

E ui lava i le leai o ni mea aoga, ae o loʻo faʻatumauina pea e le European chemical industry le 18 pasene o le faʻatau atu o vailaʻau i le lalolagi atoa (e tusa ma le 4.4 trillion yuan), lona lua lona lua i Asia, ma o le fale o le BASF, le gaosiga o vailaʻau sili ona tele i le lalolagi.

A lamatia le sapalai i luga, o le tau o kamupani vailaʻau a Europa e maualuga le tau.Saina, Amerika i Matu, Sasaʻe Tutotonu ma isi atunuʻu e faʻalagolago ia latou lava punaoa ma e itiiti le afaina.

Europa faafeagai

I se taimi puʻupuʻu, o tau o le malosi a Europa e foliga mai e tumau pea le maualuga, ae o kamupani vailaʻau Saina o le a maua se tau lelei aʻo faʻaleleia le faʻamaʻi i Saina.

Ma, mo pisinisi kemisi Saina, o a vailaʻau o le a faʻafeiloaʻi avanoa?

MDI: Fa'ateleina le va o tau ile 1000 CNY/MT

O pisinisi a le MDI e fa'aogaina uma le faiga lava e tasi, fa'agasologa o le phosgene vaega vai, ae o nisi oloa fa'avaitaimi e mafai ona gaosia e le ulu koale ma le ulu kesi lua faiga.E tusa ai ma puna'oa o le CO, methanol ma le ammonia synthetic, e masani ona fa'aaogaina e Saina le gaosiga o vaila'au koale, ae o Europa ma le Iunaite Setete e masani ona fa'aogaina le gaosiga o le kesi.

Europa faafeagai (1)6
Microplastic Pollution, Suavai Tulaga Lelei

I le taimi nei, o le MDI a Saina e tusa ma le 41% o le malosi atoa o le lalolagi, ae o Europa e 27%.E oo atu i le faaiuga o Fepuari, o le tau o le gaosiga o le MDI ma le kesi masani e pei o mea mataʻutia i Europa na siitia i le lata i le 2000 CNY / MT, ae i le faaiuga o Mati, o le tau o le gaosiga o le MDI ma le koale e pei o mea mata na siitia i le lata i le 1000 CNY / MT.Ole tau ole va ole 1000 CNY/MT.

O faʻamaumauga aʻa o loʻo faʻaalia ai le sili atu i le 50% o oloa auina atu i fafo o le MDI polymerized a Saina, e aofia ai le aofaʻi o oloa auina atu i fafo i le 2021 e oʻo atu i le 1.01 miliona MT, o le tuputupu aʻe o le 65% i lea tausaga ma lea tausaga.MDI o se oloa tau fefa'ataua'iga i le lalolagi, ma o le tau o le lalolagi e matua'i fa'atasi.O le maualuga o le tau i fafo ua fa'amoemoe e fa'ateleina ai le fa'atauva'a ma le tau o oloa mai Saina.

TDI: Fa'ateleina le va o tau ile 1500 CNY/MT

E pei o le MDI, o pisinisi a le TDI i le lalolagi atoa e faʻaogaina uma le phosgene process, e masani ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le phosgene process, ae o nisi o oloa faʻapitoa e mafai ona gaosia e le ulu koale ma le ulu kesi lua faiga.

E oo atu i le faaiuga o Fepuari, o le tau o le gaosiga o le MDI ma le kesi masani e pei o mea mataʻutia i Europa na siitia e tusa ma le 2,500 CNY/MT, ae o le faaiuga o Mati, o le tau o le gaosiga o le MDI ma le koale e pei o mea mata na siitia i le lata i le 1,000 CNY / MT.O le va o tau na faʻalauteleina i le tusa ma le 1500 CNY/MT.

I le taimi nei, o le TDI o Saina e tusa ma le 40% o le malosi atoa o le lalolagi, ae o Europa e 26%.O le mea lea, o le maualuga o le tau o le kesi faanatura i Europa e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le tau o le TDI e tusa ma le 6500 CNY / MT.

I le lalolagi atoa, o Saina o le fa'atau oloa autu o le TDI.E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, e tusa ma le 30% le faʻatau atu a le TDI a Saina.

O le TDI fo'i ose oloa tau fefa'ataua'iga i le lalolagi, ma o tau o le lalolagi e matua'i fa'atasi.O le maualuga o tau i fafo ua fa'amoemoe e fa'ateleina ai le fa'atauva'a ma le tau o oloa mai Saina.

Formic acid: Malosi le faatinoga, faaluaina tau.

O le Formic acid o se tasi lea o vailaʻau sili ona malosi i lenei tausaga, na siitia mai le 4,400 CNY/MT i le amataga o le tausaga i le 9,600 CNY/MT talu ai nei.O le gaosiga o le acid formic e masani lava e amata mai i le methanol carbonylation i le methyl formate, ona fa'asusu lea i le formic acid.A'o fa'asalalau pea le methanol i le fa'agasologa o le tali atu, o le mea mata'utia o le formic acid o le syngas.

I le taimi nei, o Saina ma Europa e tusa ma le 57% ma le 34% o le gaosiga o le gaosiga o le formic acid i le lalolagi, ae o oloa auina atu i fafo e sili atu i le 60%.Ia Fepuari, na faʻaitiitia ai le gaosiga o le formic acid i totonu o le atunuʻu, ma faʻatupulaia le tau.

O le malosi o le tau o le Formic acid i le feagai ai ma le leai o se manaʻoga e mafua ona o faʻafitauli o le sapalai i Saina ma fafo, o le faʻavae o le faʻafitauli o le kesi i fafo, ae sili atu le taua, o le faʻaitiitia o le gaosiga o Saina.

E le gata i lea, o le fa'atauva'a o oloa pito i lalo ole alamanuia kemikolo e fa'amoemoeina foi.O mea tau vaila'au koale o le methanol ma le ammonia gaosia, lea e mafai ona fa'alautele atili i le acetic acid, ethylene glycol, olefin ma le urea.

E tusa ai ma faʻatusatusaga, o le tau faʻaogaina o le gaosiga o le koale methanol e sili atu i le 3000 CNY / MT;O le tau lelei o le gaosiga o le koale ole urea e tusa ma le 1700 CNY/MT;O le tau aoga o le gaosiga o le koale acetic acid e tusa ma le 1800 CNY/MT;O le tau le lelei o le ethylene glycol ma le olefin i le gaosiga o le koale e matua faʻaumatia.

Va'aiga i luga ole va'a ole suau'u suau'u suau'u ma le sami ile manatu fa'ainisinia fa'apisinisi ile itu o Bangna ile po, A'ai Bangkok, Taialani.Suauu ma tane kesi paipa i alamanuia.Fale u'amea fa'aonaponei.

Taimi meli: Oke-19-2022