itulau_fanua

tala fou

Sapalai ma mana'omia le si'i tutusa o se ala fou o lo'o tula'i mai - 2023 fuafuaga fa'afaigaluegaina o alamanuia kemisi

Le tausaga 2023 fetolofi i totonu. Faatasi ai ma le optimization o faamaʻi puipuia ma pulea faiga faavae, le malosi o faiga e faamautu ai le tuputupu ae ma le maualalo faavae aafiaga, le tele o faalapotopotoga suʻesuʻe ua valoia o Saina tausaga-i-tausaga GDP tuputupu aʻe tele i lenei tausaga.I le avea ai o se alamanuia poutu o le tamaoaiga o le atunuu, o le alamanuia kemikolo e fesootai ai punaoa eseese ma le malosi i luga, ae o le pito i lalo e fesootai tuusao ma manaoga o tagata i aso taitasi.I le 2023, e tatau i le alamanuia kemikolo ona mafaufau uma i suiga o le taamilosaga o suʻesuʻega ma suiga o auala, o fea la o vaega o le a avea ma tupe sili ona malosi?Ina ia faʻamalieina le aufaitau, o le suauʻu ma vailaʻau faʻafaigaluegaina fuafuaga a kamupani faʻamalumaluga e pei o Huaxin Securities, New Century Securities, Changjiang Securities ma Saina Merchants Securities o le a faʻavasegaina lelei.

O le koneferenisi a le Central Economic Work Conference talu ai nei na taʻua manino ai e tatau ona faia ni taumafaiga e faʻalautele ai manaʻoga i totonu o le atunuʻu, ma o le suiga talu ai nei o le faʻamaʻi faʻamaʻi faiga faʻavae ua faʻavavevave ai le toe faʻaleleia o maketi i totonu o le atunuʻu.I lalo o le faʻamoemoega atoatoa, o le tele o faʻasalalauga e talitonu e faapea: I le 2023, o le manaʻoga mo nisi o vailaʻau faʻamaʻi e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le tuputupu aʻe, ma o le meaʻai fou vailaʻau o loʻo aʻafia i le faʻaleleia o le malosi fou, teuina o le malosi, semiconductor ma le militeli o le a tumau pea. tausia se pisinisi maualuga.Faatasi ai ma i latou, mea semiconductor, mea photovoltaic, mea lithium ma isi mea e sili ona aoga mo le aufaipisinisi.

Semiconductor meafaitino: faʻaoga lelei le sui o aiga e faʻavave ai le alualu i luma

I le 2022, ona o le siʻosiʻomaga o le tamaoaiga o le lalolagi ma suiga o le taamilosaga manuia o alamanuia ma le faʻaauau pea o aʻafiaga o le faʻamaʻi, na feagai le pisinisi faʻaeletonika atoa ma faʻalavelave faʻaogaina.Ae i se tulaga lautele, o loʻo faʻatupulaia pea le pisinisi semiconductor a Saina.

Na faailoa mai e le Guoxin Securities Research Report e faapea o le tulaga o le localization o mea semiconductor i loʻu atunuu e na o le 10% i le 2021, ma sa le lelei i tulaga o le tamaoaiga ma le tauvaga.Ae ui i lea, i se taimi umi, o loʻu atunuʻu o loʻo tuʻufaʻatasia alamanuia matagaluega o le a alu i luga o le auala o mea fou tutoʻatasi.O lo'o fa'amoemoe e mafai e meafaitino ma mea faigaluega a le atunu'u ona maua atili alagaoa ma avanoa, ma e fa'amoemoe e fa'apu'upu'u le ta'amilosaga fou a le atunu'u.

I tausaga talu ai nei, o le manaʻoga mo talosaga semiconductor ma maketi faʻatau ua faʻatupulaia ma le mausali.I le 2021, o le faʻatauga o le semiconductor i le lalolagi na oʻo atu i le 555.9 piliona US tala, o se faʻaopoopoga o le US $ 45.5 piliona i le 2020;o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i le 2022, ma faʻatau semiconductor o le a oʻo atu i le US $ 601.4 piliona.E tele ituaiga o mea semiconductor, ma o le tolu pito i luga i le maketi sea o le silicon wafers, gases, ma le moli moli.E le gata i lea, o le maketi o le faʻamalo vai ma paʻu paʻu, lithography adhesive reagents, lithography, vailaʻau susu, ma sputtering sini e 7.2%, 6.9%, 6.1%, 4.0%, ma le 3.0%, i le faasologa.

Guangfa Securities Research Report talitonu o le tipiina i totonu o le fanua o mea semiconductor (kemikolo eletise) e ala i suʻesuʻega ma atinaʻe poʻo faʻaopoopoga faʻatasi ma faʻatauga o se faʻataʻitaʻiga masani mo pisinisi kemisi e saili suiga i tausaga talu ai nei.E ui o kamupani suiga manuia e mafai ona maua le maualuga o tau o maketi aʻo maua se pisinisi televave, ua matou amataina se galu o le tuputupu ae lua.I le galu o le televave o le atinaʻeina o pisinisi semiconductor i totonu o le atunuʻu, o kamupani faʻapitoa e fesoʻotaʻi atu na faʻafeiloaʻi foi se avanoa lelei mo le suia o le lotoifale.O nisi kamupani e iai le malosi R&D malosi ma tulaga manuia o tagata o tausia, ma le manuia o le suiga ma le fa'aleleia o oloa e fa'amoemoe e fa'asoa le fa'avavevave o le atina'eina o pisinisi semiconductor.

Ua lipotia mai e le Ping An Securities Research e tele mea taua e pei o le "silicon cycle" ma macroeconomic cycles, ma o le semiconductor industry e faʻamoemoe e paʻu i lalo i le 2023.

O le Western Securities Research Report e talitonu o le faʻateleina o le faʻatonutonuina o oloa faʻatau atu a Amerika o le a faʻavaveina ai le suiga i totonu o le atunuʻu o mea semiconductor.Latou te faʻamoemoe e uiga i mea semiconductor, vaega ma meafaigaluega faʻapitoa, ma maketi carbide silicon.

Photovoltaic Material: Sefulu piliona -level POE maketi o loʻo faʻatali e malepe

I le 2022, i lalo o le faʻalauiloaina o faiga faʻavae a loʻu atunuu, o le numera o mea fou faʻapipiʻi i totonu o le fale photovoltaic industry na faʻatupulaia tele, ma faʻateleina foi le manaʻoga mo ata kilu photovoltaic.

Photovoltaic kelu ata mea mata ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: ethylene -ethyl acetate nuu (EVA) ma polyolefin elastomer (POE).EVA, e pei o le mea masani mataʻina o loʻo iai nei o ata faʻapipiʻi photovoltaic, e maualuga le maualuga o le faʻalagolagoina o oloa mai fafo, ma e iai se avanoa tele mo localization i le lumanaʻi.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamoemoeina o le manaʻoga mo le EVA i le fanua o ata kelu photovoltaic i loʻu atunuu i le 2025 e mafai ona oʻo atu i le 45.05%.

O le isi mea mata'utia POE e mafai ona fa'aoga i photovoltaic, ta'avale, uaea, fa'afu, meafale ma isi fanua.I le taimi nei, ua avea le ata faʻapipiʻi faʻapipiʻi photovoltaic ma nofoaga sili ona tele faʻaoga a POE.E tusa ai ma le "China Photovoltaic Industry Development Road Map (2021 Edition)", o le maketi o maketi o le POE kelu ata ma le foam polyethylene (EPE) kelu ata i le 2021 ua siitia i le 23.1%.I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le gaosiga o vaega o le photovoltaic i loʻu atunuu ma le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le POE i le ata o le kelu photovoltaic, o loʻo faʻatupulaia pea le manaʻoga o le POE.

Ae peitai, ona o le faagasologa o le gaosiga o le POE e maualuga le pa, o le taimi nei, e le o maua e kamupani i totonu o le atunuu le gafatia o le POE, ma o loʻo faʻaogaina uma le POE i loʻu atunuu e faʻalagolago i oloa mai fafo.Talu mai le 2017, o atinaʻe i totonu o le atunuʻu ua faʻasolosolo ona atinaʻe oloa POE.Wanhua Chemical, Oriental Shenghong, Rongsheng Petrochemical, Satellite Chemistry ma isi pisinisi tumaoti o loʻo faʻamoemoeina e ausia le sui o le POE ile lumanaʻi.

Lithium maa mea: o uta o mea autu e fa ua faʻateleina atili

I le 2022, o le taavale fou a Saina ma le maketi e teu ai le malosi o le lithium na tumau pea le maualuga, ma faʻateleina le faʻateleina o uta o mea eletise lithium.E tusa ai ma faʻamaumauga a le China Automobile Association, mai ia Ianuari ia Novema 2022, o le gaosiga ma le faʻatau atu o taavale fou malosi i totonu o le atunuʻu na maeʻa le 6.253 miliona ma le 6.067 miliona, i le faasologa, o le faʻatupulaia o le tausaga i le tausaga, ma o le maketi na ausia le 25%.

O le High-Tech Industry Research Institute (GGII) ua fa'amoemoe e fa'atau atu le sili atu i le 6.7 miliona fa'atauga ta'avale fou i totonu o le atunu'u i le 2022;o loʻo faʻamoemoeina o le a sili atu i le 9 miliona le maketi o taavale afi a Saina i le 2023. I le 2022, o le fua faatatau o le faʻatupulaia o le gaosiga o le lithium lithium e tatau ona sili atu i le 100%, o le tuputupu aʻe o le eletise o le uta maa e tatau ona sili atu i le 110%, ma le faʻatupulaia o le fua. o le teuina o le malosi lithium uta maa sili atu i le 150%.O le tele o le tuputupu aʻe o uta lithium maa ua faʻamalosia ai mea autu e fa o le lelei, le lelei, diaphragm, electrolyte, ma isi mea eletise lithium e pei o le lithium hexfluorophosphate ma le kopa pepa i ni tikeri eseese.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le afa muamua o le 2022, Saina Lithium Electric Electronic Materials na lafoina 770,000 tone, o se faʻaopoopoga o le 62% tausaga-i-tausaga;o uta o mea eletise leaga e 540,000 tone, o se siitaga o le 68% tausaga-i-tausaga;55%;uta eletise e 330,000 tone, o se siitaga e 63% tausaga i lea tausaga.I le aotelega, i le 2022, o le aofaʻi o uta o le fa o le lithium maa tetele i Saina na tumau pea le faʻatupulaia.

O loʻo valoia e le GGII o le a sili atu i le 1TWh le maketi i totonu o le atunuʻu i le 1TWh i le 2023. Faatasi ai ma ia mea, e tatau ona sili atu i le 800GWh le faʻauluina o maa eletise, ma o le a sili atu i le 180GWh le faʻaputuina o le eletise, lea o le a faʻateleina ai le aofaʻi o uta o maa lithium e fa e faʻalautele atili. .

E ui lava o tau o le lithium ore ma le lithium salt na pa'ū ia Tesema 2022. Ae ui i lea, i le vaaiga a le au fai pisinisi, o lenei mea e mafua ona o le aʻafiaga o le vaitau, ma o le "tulaga faʻafefe" o tau o le lithium e leʻi oʻo mai.

E talitonu Huaxi Securities o le fesuiaiga o le tau o le masima lithium o le fesuiaiga masani lea o le vaitau maualuga o le alamanuia, ae le o se "tulaga faʻafefe".E talitonu foi le Shen Wanhongyuan Securities e faapea, faatasi ai ma le toe tatalaina o le gaosiga o mea mataʻutia i le 2023, o le a faʻaauau pea le tulaga o tupe mama o le filifili laina laina eletise lithium mai luga i lalo.E talitonu Zhejiang Business Securities o le taʻutaʻu faʻapitoa o punaoa lithium e sili atu nai lo le manaʻomia i le afa lona lua o le 2023.


Taimi meli: Ian-10-2023